Federatia C.A.R.

C.A.R. FOKKUS – IFN recunoaste ca organism de supraveghere, îndrumare si reprezentare nationala si internationala Federatia Caselor de Ajutor Reciproc din România, ( Federatia C.A.R). Federatia este o institutie formata din C.A.R. performante din Romania, care au inteles ca trebuie sa se modernizeze si sa se alinieze la standardele financiare prudentiale recunoscute international. Federatia C.A.R. din Romania este afiliata la World Counsil of Credit Unions (WOCCU) si este membru fondator al European Credit Network of Credit Unions(Reteaua europeana a Uniunilor de Credit).

Web: www.fedcar.ro

World Council of Credit Unions

Woccu Federatia CAR este membra a WOCCU – World Council of Credit Unions (Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit) din 1 iunie 2005. WOCCU este o organizatie mondiala de reprezentare, promovare si sprijin pentru uniunile de credit (sinonimele Caselor de Ajutor ale Federatiei) din toata lumea. Are reprezentante in 97 de tari si deserveste 186 de milioane de oameni. Ca o organizatie la nivel mondial, WOCCU este platforma pentru schimb de experienta, pregatire, dezvoltare si norme de buna administrare pentru uniunile de credit din tarile membre.
In calitate de membru in WOCCU, Federatia are un birou de reprezentare la Bruxelles. Prin serviciile acestui birou, Federatia este informata de toate schimbarile din legislatia europeana, care au tangenta cu activitatea CAR. In continuare, toate informatiile sunt prezentate tuturor membrilor Federatiei si concluziile sunt puse in practica in activitatea noastra curenta. Cu ajutorul biroului de reprezentare de la Bruxelles, Federatia are posibilitatea sa prezinte situatia CAR din Romania in fata parlamentarilor europeni si sa-si aduca o contributie activa la redactarea unora dintre articolele din Directivele europene care privesc activitatea CAR/Uniuni de Credit.

Web: www.woccu.org

European Network of Credit Unions

Legislatia Uniunii Europene are un impact din ce in ce mai mare asupra miscarilor Uniunilor de Credit. In vederea asigurarii unei reglementari proportionale si potrivite specificului de activitate, cinci tari europene, impreuna cu Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit (WOCCU), au hotarat sa infiinteze Reteaua Europeana a Uniunilor de Credit. Reteaua serveste ca platforma pentru schimbul de informatii si exprimarea unui punct de vedere comun in legatura cu problematica specifica europeana.

Web: www.creditunionnetwork.eu/

Start typing and press Enter to search